Letne pnevmatike

Nokian Line

Satisfaction Promise

Nokian Line

  • Natančne in stabilne v hitro spreminjajočih se vremenskih razmerah
  • Edinstven oprijem in varnost na mokrih cestiščih
  • Udobje in ekonomičnost

Visokozmogljive letne pnevmatike Nokian Line mojstrsko obvladujejo hitro spreminjajoče se razmere na cesti v poletnem času. Inovacije, kot so lamele Cross-Block in kanali Swoop, jim omogočajo natančno krmiljenje in odličen oprijem tudi na cestah, ki so spolzke zaradi dežja.

Nove pnevmatike, zasnovane za vozila z močnejšimi motorji, z natančnim občutkom pri vožnji omogočajo brezkompromisno varno in udobno potovanje od prvih trenutkov pomladi in še dolgo v jesen.

Inovacije omogočajo največji možni oprijem na mokri podlagi

Edinstvene lamele Cross-Block na središčnih rebrih pnevmatike delujejo na dva načina. V bližini zunanjega ramena se lamele Cross povezujejo s čvrstejšim rebrom in tako omogočajo stabilnost pri vožnji. Izrazitejše lamele Cross-Blockna rebru v bližini notranjega ramena pa zagotavljajo blag stik s cestiščem, pri čemer zmanjšujejo kotalni upor in raven hrupa.

Za preprečevanje akvaplaninga so v prečnih glavnih kanalih na zunanjem ramenu oblikovani tudi ločeni kanali Swoop. Te eliptične reže hranijo več vode, s tem ko se prostornina prečnih kanalov veča. Ta oblika omogoča, da ima čvrsta pnevmatika odličen oprijem na mokri podlagi, tudi ko je že obrabljena.

Stabilne in natančne tudi pri večjih hitrostih

Tipična notranje-zunanja zasnova tekalne plasti iz družine letnih pnevmatik Nokia, ki so osvojile več preizkusov, omogoča udobje med vožnjo in lažje krmiljenje. Večji, povezani bloki vzorca tekalne plasti na zunanji rami naredijo pnevmatiko čvrstejšo.

Močno središčno rebro podpira osrednji predel pnevmatike, kjer je pod površino nameščena bolj toga gumena zmes. To zagotavlja varne vozne lastnosti tudi pri večjih hitrostih in v izrednih razmerah.

Natančen občutek med vožnjo poudarja tudi opora z dvojnim blokom na zunanjem ramenu. Ramenske predele prav tako podpirajo 20-stopinjski nagibi sten kanalov; to omogoča odlično udobje med vožnjo pri zavijanju, menjanju voznih pasov in izogibanju oviram.

Okolju prijazna in udobna vožnja

Nova gumena zmes tekalne plasti, Nokian Intelligent Silica, je bila posebej razvita za višje hitrosti in predstavlja najnovejši tehnološki razvoj: odlično deluje na širokem temperaturnem območju in omogoča največji možni oprijem na mokri podlagi. Istočasno tudi znižuje ustvarjanje toplote med vožnjo ter tako izboljšuje odpornost na obrabo.

Zahvaljujoč novi gumeni zmesi, modelu tekalne plasti in inovacijam ima ta novi izdelek družbe Nokian Tyres izredno nizek kotalni upor. Pnevmatika Nokian Line namreč dobro prenaša različne vrste cest, se kotali z lahkoto, omogoča nižjo porabo goriva in zmanjšuje škodljive emisije CO2.

Nov indikator globine kanala in informacijsko polje

Ta zmagovalna pnevmatika za mokra cestišča ima na svoji tekalni površini novo vrsto indikatorja varne vožnje (Driving Safety Indicator – DSI), ki ga je patentirala družba Nokian Tyres. Novost novega indikatorja DSI je, da je lažji za uporabo kot kdaj koli prej. Številke, ki prikazujejo globino kanala, in simbol vodne kapljice, ki prikazuje tveganje akvaplaninga, so bili obrnjeni tako, da so nemudoma vidni ob pogledu na pnevmatike, montirane na vozilu.

 

Prikaži vse
13"
14"
15"
16"
17"