Letne pnevmatike

Nokian zLine

Satisfaction Promise

Nokian zLine

  • Stabilne, natančne in tihe
  • Svoje odlične vozne lastnosti ohranijo tudi pri vožnji pri visokih hitrostih
  • Odlična varnost na mokrih cestiščih

Športne pnevmatike Nokian zLine so strokovnjak za vožnjo v zahtevnih razmerah, in to zahvaljujoč novi generaciji gumene zmesi tekalne plasti, večslojni strukturi na osnovi nanotehnologije ter vzorcu profila tekalne plasti za hitro vožnjo. Nemudoma se odzovejo na krmiljenje, kar je bistvenega pomena za varno vožnjo v skrajnih razmerah.

Nova zmes Nokian Intelligent UHP Slilica: nizko ustvarjanje toplote, boljši oprijem na mokri podlagi

Gumena zmes tekalne plasti Nokian Intelligent UHP Silica, razvita za pnevmatike Nokian zLine, je narejena posebej za zahtevno uporabo pri visokih hitrostih. Nova izredno visoko zmogljiva zmes (UHP) je bila rafinirana z namenom zagotavljanja izredno nizkega ustvarjanja toplote, kar poveča kilometrino in zagotavlja dobro strukturno integriteto. Gumena zmes deluje idealno na širokem temperaturnem območju ter tako omogoča boljši oprijem na mokri podlagi, kar bodo vozniki zagotovo resnično cenili. Občutek ceste je popoln, kar pomeni, da vas v nobenih razmerah ne bo nič presenetilo.

Vzorec profila tekalne plasti omogoča optimalno krmiljenje

Nova, sodobna oblika tekalne plasti pnevmatik Nokian zLine zagotavlja dober občutek med vožnjo s temi visokozmogljivimi pnevmatikami. Kot pri drugih letnih pnevmatikah Nokian, ki so zasnovane za hitro vožnjo, je tudi pri teh vzorec na notranji in zunanji strani asimetričen. Tog notranji in zunanji ramenski predel se povezuje z vzorci profilnih blokov, ki so med sabo povezani z vzdolžnimi rebri. Široka, masivna rebra naredijo pnevmatiko bolj togo in zmanjšajo premikanje profilnih blokov pri stiku s cestiščem.

Vzdolžna rebra v bližini notranjega ramena so prekrita z globokimi bočnimi kanali, ki stabilizirajo krmiljenje. Obenem inovacija kanalov Hydro Groove učinkovito preprečuje akvaplaning tako, da vodo ohranja med površino in pnevmatiko ter jo usmerja v vzdolžne kanale. Ta inovacija zagotavlja občutek varnosti pri vožnji – tudi v dežju.

Za preprečevanje akvaplaninga so v prečnih glavnih kanalih na zunanjem ramenu oblikovani tudi ločeni kanali Swoop.

Več udobja med vožnjo in več trpežnosti

Polkrožne zareze, ki spominjajo na žogice za golf, na stenah prečnih kanalov zagotavljajo dodatno udobje med vožnjo s pnevmatikami Nokian zLine. Za inovativna zasnova tihih kanalov (Silent Groove Design) zmanjša hrup kotaljenja koles v notranjosti vozila in izven njega.

Celo vozniki, ki so navajeni na višje hitrosti, se lahko zanesejo na dolgo življenjsko dobo pnevmatik Nokian zLine, tudi ko le-te postanejo starejše in bolj obrabljene. Izredno tog jekleni paket pasov, namenjen za srednjeevropske ceste, v kombinaciji z dvojno strukturo glavnega dela pnevmatike je narejen iz jeklene žice visoke jakosti.

Čvrste, vzdržljive pnevmatike Nokian zLine se bodo zagotovo dobro obnesle tudi na slabih cestnih odsekih. Novo varovalo platišč zagotavlja dodatno zaščito robov le-teh.

Nov indikator globine kanala in informacijsko polje

Tekalna površina tako kot pri drugih pnevmatikah Nokian tudi tukaj vsebuje indikator varne vožnje (DSI), ki ga je patentirala družba Nokian Tyres. Novost novega indikatorja DSI je, da je lažji za uporabo kot kdaj koli prej. Številke, ki prikazujejo globino kanala, in simbol vodne kapljice, ki prikazuje tveganje akvaplaninga, so bili obrnjeni tako, da so nemudoma vidni ob pogledu na pnevmatike, montirane na vozilu.

Indikatorji pozicije in tlaka v informacijskem polju, ki se nahaja na boku pnevmatik Nokian zLine, zagotavljajo večjo varnost. Informacijsko polje omogoča beleženje pravilnega tlaka v pnevmatiki in pozicije pnevmatike pri menjavi le-te. Novo polje, ki ga je mogoče uporabiti za beleženje navora za privijanje vijakov za lita platišča, prav tako zagotavlja večjo varnost pri uporabi pnevmatik.

 

Prikaži vse
16"
17"
18"
19"
20"