Pnevmatikam podaljšajte življenjsko dobo

Stanje vaših pnevmatik je za varnost vožnje ključnega pomena. Z upoštevanjem petih zlatih pravil boste pnevmatikam zagotovili najdaljšo življenjsko dobo in varnost.

     
  1. Redno preverjajte zračni tlak v pnevmatikah. Neizenačeni tlak med kolesi na vozilu povzroča neenakomerno obrabo pnevmatik.
  2. Položaje pnevmatik rotirajte na vsakih 5000 do 10.000 prevoženih kilometrov, ker se na različnih pozicijah obrabljajo neenakomerno. Pri zamenjavi pnevmatik ne pozabite preveriti zračnega tlaka v njih.
  3. Preverite, ali so vaše pnevmatike montirane v skladu s smerjo vrtenja, ki je označena na boku pnevmatike. Če so pnevmatike montirane v nasprotju z določeno smerjo vrtenja, njihove vozne lastnosti ne bodo optimalne v vseh razmerah.
  4. Vozite tekoče. Sunkovito zaviranje in stransko drsenje skrajšujeta življenjsko dobo pnevmatike, kar velja predvsem za tiste s konicami.
  5. Pri zamenjavi pnevmatik na starih preverite, ali so neenakomerno obrabljene. Pravilno montirane in vzdrževane pnevmatike se obrabljajo enakomerno. Če vaše pnevmatike kažejo znake neenakomerne obrabe, naročite pregled geometrije koles, montažo in centriranje pa zaupajte profesionalnemu servisu.
  6.