Pravilno shranjevanje

varastointi.jpgPravilno shranjevanje upočasni staranje pnevmatik

  1.  Temperatura

   Temperatura naj v prostoru, v katerem pnevmatike shranjujete, ne presega 25 °C. Prostor naj bo temen s temperaturo do 15 °C. Pri temperaturi čez 25 °C in pod 0 °C se lastnosti gume lahko spremenijo, kar življenjsko dobo pnevmatik skrajšuje. Hladno shranjevanje na proizvode iz gume nima nobenega škodljivega vpliva.

  2. Vlaga

   Izogibajte se skrajno vlažnih razmer. V prostoru, v katerem pnevmatike shranjujete, vlažnost zraka ne sme doseči meje, pri kateri se kondenzat nabira na pnevmatikah. Pnevmatike ne smejo biti izpostavljene dežju, pršenju vode itd.   

  3. Svetloba

   Pnevmatike morajo biti zaščitene pred svetlobo, predvsem pred neposredno sončno svetlobo in močno umetno svetlobo z visokim deležem UV-žarkov.   

  4. Kisik in ozon

   Ozon zelo kvarno učinkuje na pnevmatike. V skladišču ne sme biti oprema, ki proizvaja ozon, kot so fluorescenčne svetilke ali živosrebrne sijalke, visokonapetostne električne naprave, električni motorji ali druga električna oprema, ki se iskri ali ima električni izpust.

  5. Deformacija

   Če je mogoče, naj bodo pnevmatike shranjene prosto tako, da niso pod obremenitvijo, pritiskom ali navpično obtežene. Zaradi močne deformacije med dolgim skladiščenjem lahko pnevmatika poči. 

  6. Topila, olja, maščobe, toplota

   Pnevmatike je treba zaščititi pred stikom s topili, olji ali maščobami tudi za kratek čas. Obenem morajo biti zaščitene pred močnimi viri svetlobe in iskrami iz električnega obločnega varjenja.

  7. Rokovanje

   Pri rokovanju s pnevmatikami jih nikoli ne spuščajte z višine več kot 1,5 metra, saj se lahko poškodujejo, še posebej noge. Če pri kateri od pnevmatik ugotovite deformirano nogo, odsvetujemo nameščanje na platišče. 

Hotel za pnevmatike Vianor vaše pnevmatike shranjuje pravilno.