Kako poskrbeti, da bo sezona potekala brez težav

Priročnik Vianor Handbook je vaš vodnik po naši skupni poti Vianor Way, ki zagotavlja premijsko doživetje vsaki stranki in zaposlenemu. Zdaj je na voljo tudi na spletu!

PRENESI PRIROČNIK VIANOR HANDBOOK

Kako upravljati zaloge pnevmatik in zagotoviti razpoložljivost skozi celotno sezono

Zdi se, da čas menjave pnevmatik za voznike vsako leto pride prehitro. Trgovci s pnevmatikami pa si ne morejo privoščiti, da bi bili nepripravljeni. Trgovci morajo biti pripravljeni na vsako sezono ne glede na to, kdaj se začne, da lahko zagotovijo najboljše možne storitve strankam, ki jih začetek sezone preseneti.

To pomeni, da morajo trgovci s pnevmatikami poskrbeti, da bo njihova zaloga pokrila potrebe strank. Tu pa nastopi težava: kako naj vejo, katere izdelke in velikosti stranke potrebujejo? Kako lahko zagotovijo, da bodo imeli v skladišču potrebno količino – ne premalo in ne preveč? Upravljanje zalog ni samo nujno za izpolnjevanje zahtev vaših strank, temveč tudi za zagotavljanje vaše lastne donosnosti in stopnje realizacije.

3 preprosti nasveti za upravljanje zalog

· Za čim boljšo prodajo in produktivnost mora biti vaš portfelj izdelkov pregleden. Če ponujate veliko različnih blagovnih znamk v istem cenovnem razponu in v istih velikostih, je ponudba razpršena in jo je težko upravljati.

· Seznanite se s trendi velikostih pnevmatik in preučite lanskoletno prodajo, da boste zagotovo imeli na voljo najbolj iskane velikosti.

· Vedno poskrbite, da boste najprej prodali najstarejše izdelke in modele. Na ta način starejši modeli ne bodo po nepotrebnem zavzemali prostora v skladišču.

Priprava na sezono poletnih pnevmatik

Kot že omenjeno, je pri odločitvi glede zalog dobro vedeti, kakšni so trendi velikosti pnevmatik. Doslej sta imela modela 195/65R15 in 205/55R16 precejšen tržni delež, vendar povpraševanje po navedenima pnevmatikama zdaj strmo pada. V prihodnosti ju bo nadomestilo vse več 17- in 18-palčnih pnevmatik. To je med drugim posledica povečanja velikosti originalne opreme pri novih avtomobilih, ki lahko celo presega 18 palcev.

Vse bolj priljubljene so tudi 17-palčne pnevmatike UHP in SUV. Zdi se, da se manjše velikosti običajno kupujejo za starejše avtomobile, za katere stranke najpogosteje izberejo najcenejše pnevmatike. Za novejše avtomobile, pri katerih so velikosti originalne opreme večje, pa vse več strank izbere pnevmatike višjega cenovnega razreda. Tako boste dobro pripravljeni, če boste imeli za prihajajočo poletno sezono na zalogi prodajne uspešnice UHP in SUV.