Storitve za pnevmatike in platišča na Vianorjevih prodajnih mestih

Vianor nudi vse potrebne storitve za pnevmatike in platišča, kot so montaža, centriranje pnevmatik in popravila vseh vrst le-teh. Na večini Vianorjevih prodajnih mest ponujamo tudi vzdrževalne storitve za avtomobile in mnogo drugih storitev v zvezi z vozili in pnevmatikami.

Centriranje pnevmatik

Če kolesa niso centrirana, se lahko obrabijo neenakomerno in predčasno. Neuravnovešenost lahko povzroči tudi tresenje, ki je lahko za voznika utrujajoče. Obrabi se lahko tudi vzmetenje avtomobila. Zaradi tega je kolesa treba centrirati, ko so še nova, in po vsakem popravilu. Koristno je tudi, če občasno preverite centriranost koles, kadar med vožnjo opazite opazno tresenje.

Popravilo pnevmatik

Poškodovane pnevmatike mora vedno popraviti strokovnjak, saj bo le-ta med popravilom temeljito pregledal pnevmatiko in na najboljši možni način popravil luknje v njej. Pnevmatik ne montirajte na platišča sami, ampak to delo prepustite strokovnjaku. Le-ta imajo ustrezno orodje in izkušnje. Samosvoji mojstri lahko poškodujejo pnevmatiko, platišče ali same sebe. Vianorjevo osebje vam lahko pomaga pri vseh popravilih pnevmatik.

Vplivajte na življenjsko dobo pnevmatik s pravimi izbirami!

Če boste zagotovili, da je v pnevmatikah pravi tlak, lahko preprečite neenakomerno obrabo le-teh. Nepravilen tlak v pnevmatiki lahko vpliva tudi na vozne lastnosti avtomobila. Pametno je, da v rednih presledkih zamenjate mesto pnevmatik na vozilu (vsakih 5.000 do 10.000 km), saj se le-te na prednjih in zadnjih kolesih obrabljajo na različen način. Vendar pa morajo biti pnevmatike montirane tako, kot je označeno, da lahko delujejo optimalno v vseh pogojih.