Popravilo in zamenjava vetrobranskega stekla

 

Naši strokovnjaki vam bodo zamenjali ali popravili vetrobransko steklo.

Opis storitev:

 • Pri sodobnih vozilih so vsa stekla narejena tako, da delujejo kot podporni element karoseriji, kar pomeni, da je trdnost strehe vozila odvisna od trpežnosti vetrobranskih stekel in stekla v vratih. Slabo zlepljeno ali razpokano steklo obremenitve ne prenese enako kot dobro zlepljeno, nedotaknjeno steklo, kar učinkuje na trdnost karoserije vozila.
 • Vetrobransko steklo je še posebno pomembno za varnost prednjih sedežev, ker se zračne blazine prednjih sedežev opirajo na vetrobransko steklo. Če lepilo v vetrobranskem steklu ni dovolj strjeno ali je popustilo, bo pri trčenju sprožena zračna blazina vetrobransko steklo premaknila tako, da blazina ne bo pravilno delovala.
 • Tudi obrabljeno ali opraskano vetrobransko steklo je varnostno tveganje. Vidljivost je skozi takšno steklo zmanjšana, povzroči lahko slepečo sončno svetlobo ali svetlobo žarometov nasproti vozečih vozil, kar voznika lahko trenutno oslepi. Poleg tega zaradi obrabljenega vetrobranskega stekla vozilo ne bo prestalo tehničnega pregleda.

Zamenjava vetrobranskega stekla:

 • Zamenjava vetrobranskega stekla je delo za strokovnjaka. Pred zamenjavo ustrezno zavarujemo armaturno ploščo in pokrov motorja. Pred odstranitvijo vetrobranskega stekla odstranimo brisalce, ogledala, kabinske luči in vse električne vode.
 • Ko vetrobransko steklo izrežemo, odstranimo vse sledi starega lepila. Vse površine, na katere bo naneseno novo lepilo, skrbno pripravimo, saj je treba steklo namestiti takoj po nanosu. Lepilo nanesemo bodisi na steklo bodisi na karoserijo. Nato vetrobransko steklo pravilno namestimo in  pustimo, da se lepilo posuši. Nato ponovno namestimo vse brisalce, ogledala, kabinske luči in kable ter jih zvežemo.
 • Končno preverimo notranjost vozila in ga očistimo, kalibriramo vse kamere in radarje in opravimo diagnostiko ECU. Potem lahko vozilo odpeljete. 

Popravilo vetrobranskega stekla:

 • Majhen okrušek na vetrobranskem steklu se morda zdi malenkost, vendar, če ga ne popravite,  bo iz okruška nastala velika razpoka, ki jo bo treba popraviti, ali pa steklo v celoti zamenjati.
 • Razpoke na vetrobranskem steklu so ena najpogostejših poškodb avtomobila in so vodilni vzrok za zavarovalne zahtevke. Pogosto nobena previdnost ni dovolj: razpokam in luknjam na vetrobranskem steklu se ni mogoče izogniti.
 • Najpogostejši vzroki za okruške in razpoke na vetrobranskem steklu so:
  • Cestni kamni: Na cestah z veliko kamenja (kot so makadamske ceste, ceste v gradnji ali avtoceste) kolesa vozil sprožijo kamne ali drobce kamna , ki se odbijejo v vetrobransko steklo, pri čemer ga okrušijo ali razpočijo. Hitreje ko vozite, večje je tveganje, saj hitrost povečuje udarec.
  • Čelno trčenje: tudi najmanjši trki lahko poškodujejo stekla vašega vozila. Tudi prilet kamikaze ptiča v vetrobransko steklo ni redko.
  • Temperaturne spremembe: hitri prehodi vročine v mraz steklo raztezajo oziroma krčijo, kar sčasoma lahko povzroči drobne razpoke na vetrobranskem steklu. Tveganje za tovrstne razpoke obstaja tudi, kadar v zelo hladnem vremenu kabino avtomobila ogrevamo do maksimuma.
  • Vreme: Skrajne vremenske razmere, na primer močan veter ali neurje, lahko s ceste odbijajo kamenje v avtomobilska stekla.  Močna toča ali padajoči led lahko prav tako povzročita škodo na steklu. V zelo vročem vremenu se lahko vetrobransko steklo deformira, kar tudi povzroča razpoke.