Vzdrževanje klimatske naprave

 

Klimatska naprava prav tako potrebuje redno vzdrževanje, če naj zanesljivo in učinkovito deluje. Vzdrževalna dela na prezračevalnih sistemih lahko opravlja samo usposobljeno licencirano osebje.

  

Opis storitev:

•Klimatska naprava pripomore k udobju in varnosti vožnje. Udobje, primerna temperatura in vlaga neposredno učinkujejo na voznika. Običajno upravljanje prezračevalnega sistema je preprosto in neproblematično, vendar potrebuje sistem za zanesljivo in učinkovito delovanje tudi redno vzdrževanje.
•Prezračevalni sistem so razvili zato, da bi zmanjšali ali preprečili učinke vlage in vročine v notranjosti vozila, in zato, da se zrak nenehno čisti. Avtomobilska klimatska naprava je zaprt sistem, v katerem hladilna tekočina in kompresor delujeta tako kot v domačem hladilniku.
•Z vsakim letom sistem izgubi od 10 do 15 odstotkov hladilne tekočine. Proizvajalci avtomobilov za nemoteno delovanje sistema navadno priporočajo vzdrževalne posege na dve leti. Manj ko je hladilne tekočine v sistemu, bolj mora pospeševati kompresor, kar povečuje tudi izrabo goriva. Okvarjeni sistem obremenjuje tudi delovanje motorja.